Trein-, tram en busreizigers krijgen 'speciale dankjewel' op Valentrein

12 Februari 2017

Trein-, tram en busreizigers krijgen 'speciale dankjewel' op Valentrein

De trein- en busreizigers krijgen dinsdagochtend 14 februari in het station van Schulen een speciale dankjewel. Met de actie in meer dan 65 stations en bushaltes in Vlaanderen en Brussel klaagt Groen de besparingen op trein, tram en bus aan.  Groen-voorzitster Meyrem Almaci: "We steken de vele gebruikers van het openbaar vervoer een hart onder de riem. En dat is nodig, want de besparingspolitiek op de Lijn en de NMBS laat zich stevig voelen." Eva Mouton maakt speciaal voor Valentrein een cartoon met '3 tips voor meer perrongeluk'. En ook dit jaar vallen er opnieuw prijzen te winnen.Door de besparingen van de Vlaamse en federale regering daalt het aanbod en stijgen de prijzen. Kamerlid Stefaan Van Hecke: "De besparingen van 2,1 miljard euro op de NMBS laten zich meer en meer voelen. Dat betekent nog minder en drukkere treinen, duurdere tickets en het sluiten van stations. De stiptheid van de treinen dook in 2016 opnieuw onder de 90%."

En ook De Lijn ondervindt de gevolgen van de besparingen. Vlaams fractieleider Björn Rzoska: "Sinds deze Vlaamse regering aan de macht is, daalt elk jaar het aantal reizigers die tram of bus nemen en stijgen de prijzen. Zo is een 10-rittenkaart 50% duurder geworden en een enkele rit van 1,3 euro naar 3 euro gestegen." 

Groen wil dat de trein-, tram- en busreiziger op de eerste plaats komt met stipt en aangenaam vervoer. Vlotte en snelle verbindingen, waar je ook opstapt en betere dienstverlening in grote en kleine stations. Alleen zo kunnen we de mobiliteitsproblemen in Vlaanderen en Brussel oplossen.

Op Valentrein kunnen de reizigers ook iets winnen. De gelukkige vinder van de cartoons van Eva Mouton trakteert Groen op een mooie trip. Met de trein, tram of bus natuurlijk.  

Waar? Station Schulen, op 14 februari vanaf 8u
Meer info? Johnny Ceyssens ([email protected])