Gemeenteraad 21 maart

30 Maart 2016

Gemeenteraad 21 maart

Weer niet veel soeps op de raad. Enkele aanpassingen aan bouwverplichtingen en wat schenkingen van gronden. Het enig punt van belang het zwembad. Het komt er op neer dat als we samenwerken met infrax voor een duurzame renovatie we subsidies krijgen voor een bedrag van € 566.041 op een totale en noodzakelijke renovatie van € 1.246.991. Daar kunnen we uiteraard niet tegen zijn en zijn we ook meegegaan met de meerderheid.ESCO project voor uitvoering renovatie zwembad.

?

De werken parking Ringlaan. We vinden de randparking nog steeds een goede keuze. Maar dat belet niet dat in eerste instantie de kostprijs geminimaliseerd werd en dat de uiteindelijke kosten met € 180.000 toch wel veel hoger lagen.

Op de vraag over de integratie van OCMW-Gemeente kan ik kort zijn. De vraag werd toegevoegd door Michel Vanhoyland in naam van de Groen fractie en Lumineus. Als Groen fractie betreuren we de vraagstelling die identiek is aan de vraag van december '15 en dus niets toevoegt aan de integratie. Volgende keer beter van Michel en enkele concrete vragen aan de meerderheid.