Dag Lummenaar

02 Februari 2010

Dag Lummenaar

Ben je hier geboren en getogen, heb je per ongeluk afrit 26 genomen, ben je de ware liefde gevolgd, heb je bewust voor deze plek gekozen of bracht het lot je toevallig hier. Samen brengen we een groot deel van ons leven in het mooie landelijke Lummen door. En samen kunnen we er wat van maken. Want met een 'huwelijk' van duurzaamheid en solidariteit kom je heel ver.   We hebben het voorrecht te kunnen wandelen, fietsen, joggen en paardrijden in onze achtertuin. We hebben het geluk te kunnen genieten van prachtige, goed beheerde natuurgebieden. We vinden een school en kinderopvang in de buurt. Om te sporten en te ontspannen is er beslist een club of vereniging waarin we ons thuis voelen. Willen we er even tussenuit, dan kiezen we op het klaverblad onze richting en binnen enkele minuten ligt Lummen achter ons.

Dit is een plek om te koesteren. In deze gekke, gejaagde samenleving komen mensen in hun dorpen tot rust, kunnen ze zich ontspannen, elkaar ontmoeten, zichzelf zijn, gelukkig zijn. Een gemeente is echter nooit af. Ze staat elke dag voor nieuwe uitdagingen. Groen!-Lummen wil meewerken aan de bescherming van deze mooie plek. We willen participeren aan de uitbouw van onze gemeente tot een warm, menselijke biotoop waar ieder van ons tot zijn recht komt en zich thuisvoelt. Vanaf nu willen we op een constructieve manier meewerken aan de uitbouw van een moderne, landelijke gemeente.

Uiteraard willen we dit doen vanuit de waarden waarin we geloven. Wij gaan voor ecologische duurzaamheid, inspraak van de inwoners, solidariteit en soberheid. Vanuit deze waarden zullen wij telkens weer duurzame, vernieuwende en haalbare antwoorden formuleren voor de vele uitdagingen die op Lummen afkomen.