Trage wegen intro

Veel Lummenaren zullen ervoor kiezen deze vakantie thuis door te brengen en te genieten van de eigen omgeving. Terecht, want Lummen heeft zoveel mooie wegjes en paadjes.

Een aantal van die wegjes en paadjes vallen onder de noemer “Trage Wegen”. Dat zijn onverharde wegen die geen openbare weg zijn, maar wel een openbaar karakter hebben.  Het kunnen extra verbindingen zijn om zich veilig te voet of met de fiets te verplaatsen. Of voor recreatief wandelen en fietsen.  

Die “Trage Wegen” zijn door de gemeente al in 2018 in kaart gebracht. Met deze kaart kan je onbekende wegjes terugvinden om nieuwe wandelroutes te ontdekken. Wij vinden dat iedereen recht heeft deze kaart te kennen en te gebruiken. En daarom kan je ze hier downloaden

Wij maakten zelf al enkele wandelingen. Om de twee weken publiceren we deze zomer zo een nieuwe wandeling, deze vind je in de lijst hieronder.

Trage Wegen hebben een openbaar karakter en mogen in principe dus door iedereen gebruikt worden, sommige ervan zijn eeuwenoud. Maar ze zijn niet allemaal toegankelijk en sommige komen dicht bij de privé-omgeving van de buurtbewoners.  Beleefdheid en gezond verstand zitten mee in onze rugzak bij het gebruik van de Trage Wegen.