< Terug naar overzicht

Sint-Annahof (Punt C)

Hoeve en Hoevewinkel
Met keurmerk van de Pastorale Vlaamse Schaaphouderij!

Guido Steegmans is geboren en getogen in Lummen als tweede zoon van een landbouwersgezin. Het bedrijf van zijn ouders telde een veertigtal runderen, vooral melkkoeien, en enkele varkens. De boerderij had een oppervlakte van 13 ha, dus werd er ook aan akkerbouw gedaan, vooral om in eigen behoeften te voorzien.

Reeds vanaf zijn prille jeugd was hij gefascineerd door het werk op die boerderij, vooral het fokken en de zorg van de dieren trokken zijn aandacht.

Van zijn ouders mocht hij het landbouwbedrijf echter niet verder zetten. Ze zagen liever een zoon met een diploma dat een zekere stabiliteit kon geven aan zijn toekomst, dus maakte hij zijn studies elektrotechniek af. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Openingsuren
vrijdag 10 - 17 uur
zaterdag 10 - 16 uur
1e en 3e zondag van de maand
10 - 12 uur

Contactgegevens
www.sintannahof.be
www.facebook.com/sintannahoflummen
Mellaerstraat 10, Lummen
Wat in 1981 begon als een hobby met 1 schaapje, is nu een heuse schapenhouderij geworden voor de hele familie Steegmans met oog voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Echtgenote Martine en dochter Lissy stapten mee in het verhaal. Samen baten ze nu hoeveslagerij Sint-Annahof uit. Ze werken met het Hampshire Down- en het Texelras.

Aanbod

Hoevewinkel met eigen lamsvlees, daarnaast ook varkens- en rundsvlees en schapenmelkproducten van collega-landbouwers. Verder ook kip en kalkoen om het assortiment te vervolledigen.
< Terug naar overzicht