< Terug naar overzicht

Op de Venusberg (Punt F)

Hoeve en Hoevewinkel

Boer Peter houdt van zijn stiel, van oude ambachten, van de schaarse natuur en van zijn dieren. Dat kan je hierboven op de Venusberg zien aan de gigantische hooimijt en het prachtige boerenerf.

Volgens Peter zijn varkens de meest intelligente boerderijdieren en zo moet je er ook mee omgaan. Op de Venusberg vind je geen grote halfdonkere stallen met veel dieren dicht bij mekaar. Hier wordt kleinschalig gewerkt om de druk op het land te beperken en al de dieren de nodige aandacht te kunnen geven. De kleine varkenskuddes ademen iedere dag gezonde Venusberglucht in en lopen heel het jaar in grote buitenweides met schaduwbomen en modderpoelen. Want varkens zoelen graag, daar worden ze gelukkig van. Je hebt misschien al wel geraden wat zoelen is: een heerlijk modderbad nemen om de lichaamstemperatuur op peil en de insecten van het lijf te houden.

Eens per maand worden er op de Venusberg verse vleespakketten porc-plein-air verkocht. Iedere zondag kan je in de hoevewinkel kleine verpakkingen vlees (diepvries) en gezonde voeding van andere boeren kopen. Door rechtstreeks te kopen bij de boer help je kleine boerderijen in hun voortbestaan.

Alleen op zondag kan boer Peter je zijn geweldige zeugen en hun jonge kroost laten zien. Door de week is hij van zonsopgang tot zonsondergang druk in de weer met de zorg voor het land en de dieren.
Openingsuren
zondag van 10u-12u en van 14u-17u
Door de week alleen verse geitenmelk en vlees afhalen op afspraak.
Bestellen kan via www.venusberg.be

Contactgegevens
[email protected]
www.venusberg.be
www.facebook.com/natuurboerderij/
Langeheidestraat 7, 3560 Meldert
De Venusberg wordt jaar na jaar een schonere plek en daar zijn we met zijn allen blij om. Zoals boer Peter zegt: “Schoonheid is niet iets wat een ander zegt, schoonheid is dat waar de maker zijn hart en ziel in legt.” Kom eens kijken op zondag!

Aanbod

Hoevewinkel met varkensvlees, geitenmelk, producten van andere korte keten producenten zoals honing, confituur…
< Terug naar overzicht