< Terug naar overzicht

Danny Biesmans (Punt B)

Imkerij

Danny is van Lummen afkomstig, maar woonde 12 jaar in Brussel. In die tijd logeerde hij ‘s weekends bij zijn ouders om daar te kunnen tuinieren. In Brussel miste hij de echte natuur. Hij zaaide veel bloemen en was geïntrigeerd door de vele bijen die daar op af kwamen.

Op een dag las hij over een imkerscursus georganiseerd door de bijenbond en hij schreef zich meteen in. In de lente van 2009 is hij met 1 bijenvolkje begonnen en met vallen en opstaan heeft hij zijn eigen manier van imkeren ontwikkeld. Ondertussen heeft hij zes bijenvolken en is hij ook weer voltijds Lummenaar.

Danny geniet na al die jaren nog steeds evenveel van het zien aan- en afvliegen van bijen, de vele hommels en solitaire bijen op zijn bloemenweide. Het is nog steeds een plezier om bloemen voor de bijen te zaaien en planten en de verwondering van de mensen te zien als ze echte honing proeven.

Er zijn vele methoden om te imkeren, maar Danny’s manier is de bijen zo weinig mogelijk te storen, ze van genoeg voedsel te voorzien en ze proper te huisvesten. Grofweg is hij 1/3 van de tijd met de bijen zelf bezig (nazicht, zwerm vangen, ramen vervangen, honing oogsten, ...), 1/3 met de voedselvoorziening (bloemen zaaien of planten, bomen planten, ...) en 1/3 met de huisvesting (raat van oude ramen smelten, ramen reinigen, en nieuwe waswafels insmelten, kasten herstellen, ...).
Contactgegevens
Reustraat 3, Lummen

Aanbod

Honing
< Terug naar overzicht