< Terug naar overzicht

Karditsel (Punt N)

Kaasmakerij

Karditsel is een bio kaasmakerij met een verhaal op mensenmaat. Het verhaal van Karditsel begint in 2015 als bijzonder samenwerkingsverband tussen twee bioboeren en twee kaasmakers, met als resultaat smakelijke kazen van Limburgse bodem…

De grondstoffen komen allemaal uit duurzame landbouw.

De melk komt van de biologische geitenboerderij ’t Goerenhof. Hier zorgt boer Koen Vanroye voor de geiten. De kudde bestaat uit diverse rassen waaronder ook enkele typische Belgische geitenrassen die vandaag met uitsterven zijn bedreigd. Hiervoor werkt hij samen met Steunpunt Levend Erfgoed. Koen is ook een zorgboer waardoor jongeren die even nood hebben aan een time-out kunnen meehelpen op de boerderij.

Giedo De Snijder en Magda Bauweleers zijn de meester-kaasmakers die deze melk handmatig tot een uitgebreid assortiment rauwmelkse, zachte kazen verwerken.
Openingsuren
Kaas kopen op de boerderij kan enkel op zaterdagen tussen 10 en 12 uur.
Als je via e-mail of telefonisch bestelt, kan er ook een ander afhaalmoment worden afgesproken.


Contactgegevens
telefonisch bereikbaar op weekdagen tussen 8 en 16 uur.
+32 484 78 92 31
kaas[at]karditsel.be

Aanbod

Verschillende types geitenkaas
< Terug naar overzicht